BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Nederlaag in stadsderby voor Dunlop DKC

Team 1

Na twee overwinningen heeft Dunlop DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop Shot met 3-5 onderuit. Met iets meer geluk had DKC met diezelfde cijfers gewonnen. Maar vooral door twee nipte verliespartijen in de dubbels viel het kwartje de kant op van Drop Shot.

Dunlop DKC begon als koploper van de Eredivisie aan de derby. De tegenstander uit de wijk Mariahoeve had zes punten minder dan de ploeg van trainer Dennis Lens. Daarom was DKC ook de favoriet voor deze confrontatie. Lens kon beschikken over bijna een volledige selectie. Alleen Flora Wang ontbrak. Haar plek werd ingenomen door Marlies Baan. Zij mocht aan de zijde van Alyssa Tirtosentono aantreden in het damesdubbel. Ze verloren de eerste game van Kelly van Buiten en Rosy Oktavia Pancasari. In de tweede game herpakte het DKC-duo zich uitstekend getuige de 21-8 stand. Toch verloren Baan en Tirtosentono het momentum weer in de derde game, die uiteindelijk met een heel klein verschil (21-19) naar Drop Shot ging. Op de andere baan hadden Mark Caljouw en Michiel Kruijt matchpoints in de tweede game. Die lieten zij onbenut, waarna de broers Ciar en Adam Pringle in drie games met de zege aan de haal gingen.

Kon Dunlop DKC de achterstand goedmaken na de singles? Dat antwoord was nee. Beide heren, Caljouw en Joran Kweekel, wonnen nog wel. Bij de vrouwen had Baan weinig kans tegen Novi Wieland (21-11 en 21-14). Jaymie Laurens, die vorig seizoen nog voor Drop Shot speelde, maakte tegen Pancasari teveel foutjes om in aanmerking te komen voor de winst. Daardoor ging Drop Shot met een 2-4 voorsprong de gemengd dubbels in.

De thuisploeg had nog kans op een gelijkspel. Kweekel en Tirtosentono hielden die hoop levend door Ciar Pringle en Iris van Leijsen (voormalig DKC) aan de kant te zetten. Kruijt en Laurens konden Adam Pringle en Van Buiten in de eerste game nog aardig bijbenen, maar verloren wel nipt met 21-19. In de tweede game was de tank leeg bij het DKC-koppel: 21-12. Zo trok Drop Shot met 3-5 deze Haagse derby naar zich toe.

Door de nederlaag is Dunlop DKC koploper af. Wel staat het nog (gedeeld) tweede met 16 punten, eentje minder dan koploper F.I.T. Almere. Volgende week reist de vice-landskampioen af naar Limburg voor het duel met Roosterse BC, dat dit seizoen pas vijf punten behaalde. De wedstrijd begint op zaterdag 7 oktober om 19.00 uur.