BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Aankondiging BC DKC – BC Smashing

TeamfotoBadmintonclub DKC speelt aanstaande zaterdag om 19.00 uur haar zevende Eredivisiewedstrijd van dit seizoen. De tegenstander voor de Haagse formatie is Smashing uit Wijchen. Het duel zal plaatsvinden in Sporthal Houtrust, aangezien DKC geen beschikking heeft over de eigen sporthal ’t Zandje.

Smashing staat op dit moment op een zesde plaats in de Eredivisie. Het team van speler/coach Brenda Beenhakker heeft 18 punten behaald in vijf wedstrijden. Daar zat onder andere een goede overwinning bij op concurrent BC Victoria uit Hoensbroek (6-2). Daarnaast wisten de Gelderlanders knap met 4-4 gelijk te spelen tegen nummer twee van vorig seizoen BV Van Zijderveld.

DKC staat op een voorlaatste plaats. De Hagenaars hebben 13 punten vergaard in zes duels. De ploeg van coach Roy Calbo treedt voor de vierde achtereenvolgende keer aan in een thuiswedstrijd. DKC verloor de eerste met 5-3 van Roosterse BC en wist tegen Van Zundert/VELO een verrassend punt te pakken door winst van Ruben Wijers in zijn singel tegen Dennis van Daalen de Jel (1-7). In de wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Victoria op 31 oktober leek te ploeg op voorhand kansrijk voor een overwinning. Het werd echter een teleurstellende 7-1 nederlaag tegen de Limburgers. Daar zaten zes 3-setters bij, waardoor DKC met wat meer geluk een paar puntjes meer had kunnen sprokkelen.

Het team is er dan ook alles aan gelegen dit maal wel goed te scoren en de eerste thuisoverwinning van het seizoen binnen te halen. Kom Robbert, Ruben, Bouke, Veerle, Kimberly en Tak Ling dan ook keihard aanmoedigen!

BC DKC – BC Smashing:  zaterdag 20 november om 19.00 uur in Sporthal Houtrust, Laan van Poot 22, 2566 EC Den Haag

Voor meer informatie check de vernieuwde website: www.bcdkc.nl .

Spelers BC DKC: Robbert de Keijzer, Ruben Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Veerle Wijers, Tak Ling Lam en Kimberly Gardien
Coaches: Roy Calbo en Leonard van Velzen

Spelers BC Smashing: Nick Fransman, Stephan van Houtem, Frank Vermeesch, Remco Muyris, Ghislain Soselisa, Ilse Bakker, Marielle van der Woerdt, Judith Campman, Rachel Geertsen

Speler/coach: Brenda Beenhakker