BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Tweede Eredivisiefinale op rij voor Dunlop DKC

Finale

Voor het tweede jaar op rij hebben de badmintonners van Dunlop DKC zich geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. De Haagse formatie versloeg in de laatste speelronde van de Eredivisie hekkensluiter 2dA Smashing met 1-7. Dat was voor de koploper ruim voldoende om de eerste plaats in de reguliere competitie te behouden, waarmee een rechtstreeks ticket voor de eindstrijd op 23 maart werd veiliggesteld.

Bij Dunlop DKC wisten ze voorafgaand aan de laatste wedstrijd dat er wel hele gekke dingen moesten gebeuren om een direct ticket voor de eindstrijd mis te lopen. De ploeg van coach Dennis Lens had dan gelijk moeten spelen bij Smashing en nummer twee F.I.T. Almere moest de volle buit behalen (acht punten) bij JNICE VELO. Ondanks het feit dat bij Dunlop DKC kopman Mark Caljouw en Flora Wang niet mee konden doen, kwam de finaleplek geen moment in gevaar in Wijchen.

In de startende dubbels kende Dunlop DKC weinig problemen. Gijs Duijs/Michiel Kruijt en Alyssa Tirtosentono/Jaymie Laurens waren duidelijk een maatje te groot voor hun opponenten. Beide koppels wonnen hun partij in twee games. Datzelfde gebeurde bij de mannensingles. Joran Kweekel en Kruijt waren te sterk voor respectievelijk Teun Gootzen en Yannic Smeets. De enige nederlaag voor de Hagenaars kwam op naam van invalster Liselotte van Baalen in haar single tegen Maureen Zeewald. Laurens zette Dunlop DKC vervolgens op een 1-5 voorsprong door een regelmatige zege op Leonie Rovers. Aan de hand van Andy Buijk lukte het Van Baalen wel om het gemengd dubbel te winnen. In een spannende drie-gamer werden Gootzen en Sterre Bang op een nederlaag getrakteerd. Kweekel en Tirtosentono kende ook de nodige moeite met Timo Poos en Rovers. Ze wonnen wel met twee keer 22-20. Zo stond de 1-7 eindstand op het scorebord.

Dunlop DKC plaatste zich daarmee voor de zesde keer in de clubhistorie voor de Eredivisiefinale, na 2013, 2015, 2017, 2019 en 2023. Het lukte alleen om de eindstrijd van 2015 in winst om te zetten. Het wordt dus wel tijd voor die tweede landstitel. Wie Dunlop DKC in de finale treft, is nog even afwachten. De tegenstander komt uit de halve finale tussen nummer twee F.I.T. Almere (eenmalig landskampioen in 2020) en nummer drie Drop Shot (drievoudig landskampioen in 1958, 1960 en 1962), ook uit Den Haag. Zoals gezegd wordt de finale op zaterdag 23 maart gespeeld. Plaats van handeling is de Maaspoort in Den Bosch. Verdere informatie volgt later.