BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC weer hard onderuit

TeamfotoDe Haagse badmintonclub DKC is wederom tegen een ruime nederlaag aangelopen in de Eredivisie. Nadat de ploeg van coach Roy Calbo drie weken geleden al met 7-1 onderuit ging tegen Victoria, was Smashing uit Wijchen afgelopen zaterdag in Den Haag ook met diezelfde cijfers te sterk voor DKC. Het enige winstpunt werd behaald in de mixed dubbel van Robbert de Keijzer en Veerle Wijers.

De wedstrijd vond dit maal niet plaats in de eigen sporthal 't Zandje. Omdat deze hal niet beschikbaar was, moest DKC uitwijken naar sporthal Houtrust. De wedstrijd ving ook nog eens een half uur later aan (19.30) omdat enkele spelers van Smashing in de file stonden. Toen iedereen eenmaal gearriveerd was, werd er begonnen met beide dubbelspelen. Kimberly Gardien en Veerle Wijers konden in hun eerste game tegen Claudia Saleming en Rachel Geertsen goed meekomen maar trokken toch nipt aan het kortste eind (22-24). De brandstof was in de tweede game op en ging dan ook met 12-21 verloren.

Ruben Wijers en Robbert de Keijzer maakte teveel fouten om het duo Stephan van Houtem en Remco Muyris serieus in de problemen te kunnen brengen. Deze wedstrijd was in twee games een prooi van Smashing.

Gardien leek in haar singelpartij tegen Marielle van der Woerdt nog te vermoeid te zijn na haar dubbel. De eerste game bleef de Haagse nog redelijk bij (14-21), maar in de tweede game was het verzet echt gebroken (8-21).

In de andere damessingel stond Tak Ling Lam namens DKC goed te spelen en pakte een 11-2 voorsprong tegen Geertsen. Dit gat verdween echter als sneeuw voor de zon en de game ging alsnog naar Geertsen van 14-21. Ook de tweede game trok zij naar zich toe met 9-21.

Wijers kon in zijn partij tegen Muyris goed meekomen, maar op de beslissende punten was het toch de Smashing-speler die kwam bovendrijven en dan ook in twee games won. Ook Bouke van Bergen Bravenboer was niet geheel kansloos tegen toptalent Nick Fransman. Maar omdat de DKC'er de hele wedstrijd tegen een achterstand opkeek, werd dit eigenlijk nooit een echte wedstrijd. 16-21 en 15-21 in het voordeel van Fransman.

Lam en Van Bergen Bravenboer waren redelijke kansloos in hun mixpartij tegen Van Houtem en Saleming (15-21 en 14-21). De andere mixed dubbel leverde wel een punt op voor DKC. Met goed spel en soms prachtige rally's wonnen De Keijzer en Wijers in drie games van Fransman en Van der Woerdt. Dit bracht de einduitslag op 1-7 in het voordeel van Smashing.

DKC blijft door dit verlies op de een na laatste plaats staan in de Eredivisie (negende). Smashing klom naar een knappe zesde plek. Op zondag 28 november neemt DKC het op tegen het sterkte Duinwijck uit Haarlem. Deze wedstrijd wordt weer gespeeld in sporthal 't Zandje.