BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Landskampioen Dunlop DKC klaar voor nieuw seizoen

Karel

Een klein half jaar na de historische tweede landstitel voor Dunlop DKC staan de Haagse badmintonners aan de vooravond van een nieuw Eredivisieseizoen. Er wordt gelijk begonnen met een heuse stadsderby. Zaterdag 14 september komt Drop Shot uit de wijk Mariahoeve namelijk op bezoek bij Dunlop DKC.

Bij Dunlop DKC snakte men lang naar de tweede landstitel. Na de gewonnen eindstrijd in 2015 werden er maar liefst drie finales op rij verloren. Eind maart stonden in de Maaspoort in Den Bosch alle seinen op groen om het kampioenschap wél binnen te halen. En dat lukte door een klinkende 5-1 overwinning op F.I.T. Almere.

Ook voor het seizoen 2024/2025 wil Dunlop DKC weer meedoen voor de landstitel, daarvoor moet het minimaal tweede eindigen in de reguliere competitie; er worden dit jaar geen play-offs gespeeld, de eerste twee van de rangschikking plaatsen zich direct voor de finale. Het team van hoofdtrainer Dennis Lens bleef – op één na – grotendeels intact. Alyssa Tirtosentono vertrok naar Duinwijck. Mark Caljouw en Joran Kweekel (respectievelijk nummer één en twee van Nederland in de single) zijn komend seizoen wederom in sporthal Hogeveld te bewonderen. Dat geldt ook voor dubbelspecialist Andy Buijk. Met het aantrekken van Robin Tabeling, die deze zomer nog actief was op de Olympische Spelen in het gemengd dubbel, heeft Dunlop DKC de selectie een flinke kwaliteitsimpuls gegeven.

Het vertrek van Tirtosentono is opgevangen door Chloe Tsai die is overgeheveld uit het tweede team, nadat ze vorig seizoen al een paar keer in de hoofdmacht mocht invallen. Flora Wang en Jaymie Laurens bleven de Haagse formatie trouw. Aanwinsten Nour Ahmed Youssri en Camilla Paulsen (vriendin van Joran) completeren het team. Met al deze namen belooft het weer een mooi seizoen te worden voor Dunlop DKC!

Zoals gezegd, trapt Dunlop DKC zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen Drop Shot, de nummer drie van vorig seizoen. De wedstrijd in sporthal Hogeveld begint om 19.00 uur. Het is aan te raden al een uurtje eerder te komen, want in de kantine kun je zoals altijd weer genieten van een heerlijke ZaterDAGhap. Dit keer bami met kip voor slechts € 8.

NB! Voorafgaand aan de wedstrijd zullen we nog een moment stilstaan bij het overlijden van oud-voorzitter Howard van Muijen. Hij overleed 31 juli jl. na een kort ziekbed.

Zien we jou zaterdag in de hal om onze helden aan te moedigen in deze stadsderby?