BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC de sterkste in Haagse Derby

DKC Dropshot

Het badmintonpubliek werd in het openingsweekend van de eredivisie gelijk getrakteerd op een affiche om de vingers bij af te likken. De regerend landskampioen nam het thuis in sporthal Hogeveld op tegen de nummer 3 van afgelopen seizoen. Op voorhand beloofde het dan ook een spannende strijd om de punten te worden!

Voorafgaand aan de wedstrijd werd nog even stilgestaan bij het overlijden van voormalig voorzitter, gedurende 10 jaar, Howard van Muijen. Een groot verlies voor iedereen die Dunlop DKC een warm hart toedraagt. Daarnaast werd olympiër en DKC-aanwinst Robin Tabeling in het zonnetje gezet voor zijn prestaties in Parijs.

De wedstrijd werd, te doen gebruikelijk, afgetrapt met de dubbels. Chloe Tsai maakte haar debuut als vastspeelster van team 1, na een goed seizoen in team 2. Chloe werd bijgestaan door invalster Liselotte van Balen, maar helaas konden zij samen niet voor een verrassing zorgen. De mannendubbel werd na een degelijke pot wél prooi voor Dunlop DKC. In twee sets sloegen Mark Caljouw en Robin Tabeling het eerste punt binnen.

Met Joran Kweekel en Mark Caljouw in de gelederen konden de singels al met potlood bij Dunlop DKC worden bijgeschreven. De nummers 1 en 2 van Nederland stelden niet teleur.

Bij de dames werden spannendere wedstrijden verwacht, en die verwachting kwam uit! Jaymie Laurens heeft een punt gezet achter haar professionele badminton carrière en traint weer lekker met de andere competitiespelers van DKC. Jaymie liet zien dat ze daarmee niets aan klasse heeft ingeboet. Ze zette Novi Wieland gedecideerd in twee sets opzij. Flora wist de hoogste genoteerde speelster tegenover zich op de baan. Hoewel ze sterk speelde, braken enkele foutjes haar uiteindelijk toch op. Hoewel ze dapper streed, moest Dunlop DKC deze wedstrijd aan de bezoekers laten.

Met een 4-2 tussenstand werd aangevangen met de gemengd dubbels. Dunlop DKC is de laatste jaren al relatief sterk in de gemengd dubbels. Ook dit jaar, met Robin Tabeling als specialist in de gelederen, is dat niet anders. Waar Joran Kweekel en Flora Wang na een lastige eerste set toch een soepele tweesets overwinning boekten, hadden Robin en Jaymie meer moeite. Na 3 sets mochten zij zich echter ook tot winnaar uitroepen, waarmee een 6-2 eindstand op het bord stond. Een goede start voor Dunlop DKC!

Komend weekend wordt afgereisd naar Roosteren, waar Dunlop DKC op zaterdag 21/9 om 19:00u zal aantreden tegen Roosterse BC. Wie niet mee reist met onze hoofdmacht kan de strijd toch volgen op de live stream van Roosterse BC: https://www.youtube.com/@RoosterseBC

📷 @ashtontokromo