BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC verspeelt 2 kostbare punten

DKC Dropshot

De hoofdmacht van Dunlop DKC trad zondag 13 oktober aan in Almere tegen directe concurrent F.I.T. Almere. Samen bezetten ze voor aanvang van de wedstrijd de gedeelde 2e plaats van de eredivisiecompetitie dus het was zaak tenminste gelijkspel er uit te slepen.

In de dubbels lukte het de dames dubbel van Kuiper en Tsai niet voldoende weerstand te bieden aan de ervaren Seinen met topper Odijk aan haar zijde. De hoop was dan ook al snel op de herendubbel gevestigd om tenminste dat punt binnen te halen. Caljouw en Buijk speelden samen een prima dubbel maar kwamen helaas nipt te kort en verloren in 2 sets van Vlaar en van Wijlick.

In de vervolgens gespeelde dames enkels ging Laurens super van start en stond in de start van de eerste set tegen Chen zelfs even 10 punten voor. Maar als snel kwam Chen na deze bliksem start van haar opponente terug. Verloor de 1e set nog net maar overtuigde in de 2e en 3e set door deze met 21/12 en 21/13 binnen te halen.

Tsai speelde een prima pot tegen Odijk maar kwam te kort tegen deze topper uit de eredivisie.

De heren enkels waren gelukkig wel prooi voor Caljouw en Kweekel die beide met dikke cijfers de oppositie aan de kant zette.

Met een tussenstand van 4-2 boden de gemengd dubbels nog uitzicht op gelijk spel. Kweekel en Laurens overtuigden door de eerste set met 8-21 toch wel enigszins verrassend van Wijlick en Seinen af te pakken. De tweede set lukte dat ook maar met veel meer tegenstand: 18-21

In de 2e gemengd dubbel lukte het Duijs en Kuiper niet voldoende tegenstand aan Vlaar en Chen te geven. Met 21-12 en 21-13 gingen beide sets naar Almere en stond de einduitslag op 5-3 in het voordeel van F.I.T. Almere op het bord.

De volgende wedstrijd is op 2 november bij Velo in Wateringen.