BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Stagiaires bij DKC

pas_foto_stageSinds november heeft badmintonclub DKC twee stagiaires van de Academie voor Sportstudies rondlopen. Jeugdsportcoordinator Dave Macaré begeleidt de stagiaires Mike van der Kraan (zie foto) en Remco Krens. Hieronder stellen ze zichzelf voor:

Mike van der Kraan
Ik ben Mike van der Kraan, mijn hobby is voetbal. Ik doe dit bij de voetbalclub Semper Altius. Ik ben dit jaar de opleiding Sport Management (HBO) op de Haagse Hogeschool gaan doen. Op de afdeling Laan van poot. Ik zit nu in mijn eerste jaar van deze opleiding, het is tot nu toe een erg leuke opleiding met een combinatie van sport en management. We gaan nu het 2e blok in van het jaar en moeten stage gaan lopen bij een publieke, commerciële of sport sector. We vinden het erg leuk om nu stage te gaan lopen bij Badminton Club DKC. We gaan onder andere de komende toernooien mee organiseren, en hopen er twee leuke toernooien van te maken. Voor de jeugd komt er ook een toernooi aan en we gaan proberen om het alle jeugd naar hun zin te maken, en om de toernooi opzet zo duidelijk en goed mogelijk neer te zetten. We komen zo meer te weten hoe het er aan toe gaat in de organisatie van een sport vereniging, in dit geval bij jullie vereniging DKC.

Remco Krens
Mijn naam is Remco Krens, ik ben 17 jaar en studeer aan de Haagse Hogeschool (opleiding: Sport&Management). Mijn hobby is voebal, wat ik vier keer per week doe.
Ik loop stage bij Dave om is te zien hoe het er in een vereniging aan toe gaat. Tot nu toe leer ik veel nieuwe dingen en kom ik ook in aanraking met kinderen op de basisschool.
Ik vind dit heel leuk omdat dit zorgt voor afwisseling. Ook hebben wij afgelopen tijd gewerkt aan het Regionaal Senioren Kampioenschap waar ik jammer genoeg niet bij kon zijn. Wel heb ik te horen gekregen dat het goed is verlopen. Nu zijn we bezig met het Regionaal Jeugd Kampioenschap en hopen dat dit net zo succesvol wordt als het RSK.