BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Zaterdag: belangrijke thuiswedstrijd voor DKC

TeamfotoDe badmintonners van het Haagse DKC spelen aanstaande zaterdag hun eerste Eredivisiewedstrijd van het nieuwe jaar. Het is niet zomaar een wedstrijd; mededegradatiekandidaat The Flying Shuttle '57 komt namelijk op bezoek in sporthal 't Zandje. Er zal DKC-hoofdcoach Roy Calbo dan ook alles aan gelegen zijn om zijn team meer dan goed voor de dag te laten komen.

Driesetters
Het is de tweede keer dit seizoen dat DKC en TFS '57 elkaar zullen treffen. De eerste confrontatie vond op 2 oktober 2010 plaats in Bergen op Zoom, waar de Hagenaars een 6-2 overwinning boekten. Anders dan de cijfers misschien doen vermoeden, was het zeker geen eenvoudige winst voor DKC. Er werden toen liefst vijf drie-setters gespeeld. Alle andere wedstrijden waren ook erg 'close'. De score had net zo goed de andere kant uit kunnen vallen.

Puntentotaal
DKC bekleed op dit moment een voorlaatste plaats in de Eredivisie. Het team wist uit negen wedstrijden vijftien punten binnen te spelen. Uit de laatste zes wedstrijden, die allen in eigen huis werden gespeeld, pakte de ploeg van Calbo zeven punten. De andere punten werden behaald door de eerder genoemde overwinning op TFS '57 en twee winstpartijen uit bij BC Amersfoort.

Terugkeer kopvrouw
TFS '57 staat tiende en laatste in de Eredivisie met zes punten uit negen wedstrijden. Daarvan gingen de laatste vier duels allemaal met 8-0 verloren. Wil de formatie van coach Paul Poppenk de laatste plaats ontlopen (en daarmee zeer waarschijnlijk rechtstreekse degradatie) zal het een goede score neer moeten zetten tegen DKC. Voordeel voor de Bergse ploeg is dat kopvrouw Monique Broeke weer terug is gekeerd van een blessure. Zij deed afgelopen zondag 2 januari alweer mee in de thuiswedstrijd tegen Duinwijck.

Het beloofd dus een spannende confrontatie te worden in Den Haag. Kom samen met de harde kern van DKC (D-side) de ploeg naar een overwinning schreeuwen, trommelen en toeteren!

De wedstrijd wordt op zaterdag 8 januari gespeeld in sporthal 't Zandje. Adres: Schimmelweg 202 2524 XK Den Haag. Aanvang 19.00 uur.

Spelers BC DKC: Robbert de Keijzer, Ruben Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Veerle Wijers, Tak Ling Lam en Kimberly Gardien
Coaches: Roy Calbo en Leonard van Velzen

Spelers The Flying Shuttle '57: Roel Janssen, Simon van Opstal, Onno Quik, Sharon Bindels, Monique Broeke, Tak-Chin Lam en Sara Lammers
Coach: Paul Poppenk

Huidige stand Eredivisie:

1.       Van Zundert/VELO   10 - 64

2.       Duinwijck                   9 - 59

3.       BC Amersfoort         10 - 54

4.       BV Almere                 9 - 50

5.       Van Zijderveld           10 - 43

6.       BC Smashing           10 - 33

7.       Roosterse BC            9 - 29

8.       BC Victoria                9 - 23

9.       DKC                          9 - 15

10.     TFS '57                      9 - 6