BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dubbel weekend voor BC DKC

TeamfotoDe badmintonners van het Haagse DKC spelen aankomend weekend (22 en 23 januari) twee wedstrijden in de Eredivisie. Op zaterdag is Van Zijderveld uit Amstelveen de tegenstander in de eigen sporthal ’t Zandje. Op zondag reist het team van coach Roy Calbo af naar Flevoland om daar de inhaalwedstrijd tegen BV Almere te spelen.

Het zal voor DKC een lastige opgave worden om punten te scoren in beide wedstrijden. Van Zijderveld is de verliezend finalist van de Eredivisie van vorig seizoen. Dit seizoen presteert de ploeg van coach Joris van Soerland echter erg wisselvallig. De komt onder meer door vertrokken spelers (o.a. Dave Khodabux), veel blessures en internationale verplichtingen van spelers. Desalniettemin won Van Zijderveld de heenwedstrijd in Amstelveen met 8-0 van DKC. Dit was wel met een volledige selectie. Vraag is of een van de topspelers, Jorrit de Ruiter, er tegen DKC bij zal zijn. Hij speelt namelijk een toernooi in Zweden.

BV Almere en DKC zullen elkaar voor het eerst treffen dit seizoen. De wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor 18 december jl., maar wegens slechte weersomstandigheden ging het duel toen niet door. Almere presteert erg goed dit seizoen. De ploeg staat dan ook derde in de competitie en lijkt daarmee vrijwel zeker van de play-offs. Ook bij Almere is het niet zeker of het team helemaal compleet zal zijn. Saber Afif en Dave Khodabux beproeven namelijk ook hun geluk in Zweden deze week.

DKC staat op een negende plaats in de Eredivisie. De nummer laatst (TFS ’57) lijkt definitief afgeschud. Mogelijk komt voor de Hagenaars de achtste plek (en daarmee zekere handhaving) van BC Victoria nog in het vizier. Het verschil bedraagt nu negen punten, maar DKC heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Een aantal punten behalen tegen Van Zijderveld en Almere zou ook meer dan welkom zijn.

De wedstrijd tegen Van Zijderveld wordt zaterdag 22 januari gespeeld om 19.00 uur in sporthal ’t Zandje. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK, Den Haag.

En de wedstrijd tegen BV Almere wordt zondag 23 januari gespeeld om 14.30 uur in sporthal De Toekomstgroep. Adres: Bongerdstraat 6, 1326 AB, Almere-Stad.

Voor meer informatie check de vernieuwde website: www.bcdkc.nl .

Spelers BC DKC: Robbert de Keijzer, Ruben Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Mark Caljouw, Veerle Wijers, Tak Ling Lam en Kimberly Gardien
Coaches: Roy Calbo en Leonard van Velzen