BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Tweede dubbelweekend voor BC DKC

Tak_Rub_LeoVoor de badmintonners van het Haagse BC DKC begint komend weekeinde de tweede helft van de Eredivisie. En dat gebeurt gelijk met een druk programma. Want voor de tweede keer dit seizoen wordt er een dubbelweekend gespeeld. DKC ontvangt zaterdag 19 november TFS Barendrecht en op zondag 20 november gaat het team van coaches Leonard van Velzen en Roy Calbo op bezoek bij BV Almere.

Vooral de wedstrijd van zaterdag tegen TFS Barendrecht is erg belangrijk. Het verschil tussen beide teams bedraagt slechts vijf punten, in het voordeel van TFS. Bij een goede resultaat kan DKC dichterbij komen, en zo op den duur wellicht de negende plaats op de ranglijst verlaten. Dat zou meer dan welkom zijn, want op die manier kunnen de Hagenaars zich verzekeren van rechtstreekse handhaving. De allereerste wedstrijd van dit seizoen ging ook tussen TFS en DKC. In Barendrecht werd toen met 4-4 gelijkgespeeld.

De wedstrijd tegen BV Almere zal wat lastiger worden voor DKC. De ploeg uit Flevoland staat op dit moment namelijk vierde in de Eredivisie, een plek die aan het eind van dit seizoen recht geeft op het spelen van play-offs om de landstitel. Toch zal DKC zeker niet kansloos zijn. De vorige confrontatie tussen beide teams leverde maar een nipte overwinning op voor Almere (3-5). Voor DKC waren er toen kansen om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Fikse aderlating, voor DKC, is het ontbreken van Mark Caljouw komend weekend. De Rijswijker zal in Portugal namelijk deelnemen aan Europese Kampioenschappen voor spelers onder de 17 jaar. Als vervanging zal er wellicht een beroep worden gedaan op Thomas Wijers.

De wedstrijd tussen DKC en TFS Barendrecht wordt gespeeld op zaterdag 19 november in sporthal Hoge Veld in Den Haag. Adres: Panamaplein 30, 2548 HJ. Het duel begint om 19.00 uur.

De wedstrijd tussen Almere en DKC wordt gespeeld op zondag 20 november in sporthal Carl Dekker in Almere. Adres: Bongerdstraat 6, 1326 AB. Het duel begint om 14.00 uur.