BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC krijgt koploper op bezoek

GinnyVoor de badmintonners van het Haagse BC DKC staat er aanstaande zaterdag een lastige wedstrijd op het programma in de Eredivisie. Koploper Duinwijck komt namelijk op bezoek in de Hofstad. Toch is DKC zeker niet kansloos om punten te scoren tegen de Haarlemse ploeg. Zeker nu Mark Caljouw weer terugkeert, nadat hij vorige week in actie kwam op de EK voor spelers onder de 17 jaar. Duinwijck is niet alleen de huidige koploper, maar ook nog eens de regerend landskampioen. Daarnaast legde de ploeg van coach Maurits van Tubergen Lotgering vorig seizoen ook nog eens beslag op de nationale beker, en won het als toetje ook nog de Europa Cup. In alle finales werd VELO uit Wateringen verslagen. Ondanks het vertrek van spelers, zoals Ruud Bosch, Jacco Arends en Selena Piek, gaat het deze jaargang weer uitstekend met het team. Er werd nog geen enkele keer verloren, en Duinwijck staat dus bovenaan. Op één punt van nummer twee VELO.

DKC staat nog altijd negende en een na laatste op de ranglijst. Mocht DKC ook op die plek eindigen, zal het promotie/degradatiewedstrijden moeten spelen tegen een ploeg uit de eerste divisie. Willen de Hagenaars deze beslissingsduels ontlopen, zal het een plekje moeten stijgen. Het gat naar nummer acht Roosterse BC is echter zeven punten, en zal dus lastig te overbruggen zijn. Elk puntje telt dan ook. Vorige week behaalde DKC verrassend twee punten tegen topclub BC Amersfoort. Daarbij was onder meer een mooie zege van invaller Tymen Reijnders op Joeli Residay. Reijnders verving Caljouw. De Rijswijker mistte de laatste drie wedstrijden van zijn club, maar keert zaterdag weer terug. Met hem erbij kan DKC wellicht één of twee puntjes van de landskampioen afsnoepen.

De vorige confrontatie tussen Duinwijck en DKC leverde een 7-1 winst op voor de Haarlemmers. Dat had zomaar 6-2 kunnen worden als Ginny Severien aan het langste eind had getrokken tegen Akvile Stapusaityte. Ze verloor echter in drie games.

De wedstrijd tussen DKC en Duinwijck wordt gespeeld op zaterdag 3 december in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 19.00 uur.

Spelers DKC: Ruben Wijers, Thomas Wijers, Mark Caljouw, Ginny Severien, Veerle Wijers en Tak Ling Lam.

Coaches: Roy Calbo en Leonard van Velzen.

Spelers Duinwijck: Erik Meijs, Koen Ridder, Jerry Natenstedt, Jorrit de Ruiter, Karina de Wit, Eva Krab, Akvile Stapusaityte en Betty Timmerman.

Coaches: Maurits van Tubergen Lotgering en Koen Ridder (playing coach).