BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC reist af naar het Limburgse Roosteren

Ginny_VeerleVoor badmintonclub DKC staat er zaterdag 10 december een verre uitwedstrijd op het programma in de Eredivisie. In het Limburgse Roosteren is de plaatselijke BC de tegenstander. Voor het Haagse DKC is het ook een belangrijk duel. Wil het team van coaches Roy Calbo en Leonard van Velzen hoger eindigen dan plek negen (en op die manier sowieso degradatie voorkomen) zal het veel punten moeten scoren tegen nummer zeven Roosterse BC. Gezien het resterende programma van DKC zal dit ook een van de laatste mogelijkheden zijn om dit te doen.

Roosterse staat, zoals gezegd, op een zevende plaats in de Eredivisie. Het team van coaches Rolf Koch en Cyriel Weijers heeft 42 punten behaald in dertien wedstrijden. De Limburgers hebben die punten onder meer behaald met vier overwinningen en twee gelijke spelen. Die puntendelingen werden tweemaal behaald tegen TFS Barendrecht. In het begin van het seizoen zat Roosterse dicht tegen de play-off plaatsen aan. De laatste weken is het team wat weggezakt op de ranglijst, en moet het nog aan de bak om niet nog lager te eindigen.

DKC staat al weken op een negende plek. Mochten de Hagenaars die positie ook bekleden aan het eind van het seizoen, zal het promotie/degradatiewedstrijden moeten spelen. De kans om die te ontlopen is klein, maar zeker niet onmogelijk. Het gat naar nummer acht TFS Barendrecht is acht punten. Zaterdag moet er daarom een goed resultaat worden neergezet tegen Roosterse. Want daarna krijgt DKC alleen nog maar betere tegenstanders, op papier. Afgezien van de allerlaatste wedstrijd tegen TFS '57.

Een van de winstpartijen van Roosterse werd behaald in de heenwedstrijd tegen DKC. In Den Haag waren zij met 5-3 te sterk. Een uitslag die toen net zo goed in het voordeel van DKC had kunnen vallen. Er werden nog twee spannende drie-setters gespeeld, waarin Roosterse net aan het langste eind trok.

De wedstrijd tussen Roosterse BC en DKC wordt gespeeld op zaterdag 10 december in de Alberthal in Roosteren. Adres: Eijckholtstraat 23, 6116 BR. Het duel begint om 19.00 uur.

Spelers Roosterse BC: Dennis Dubbelman, Leon Nottelman, Jente Paesen, Frank Vermeesch, Grace Gabriel, Wendy Hoeve, Rachelle Haan en Linda Hoedemakers.

Coaches: Rolf Koch en Cyriel Weijers.

Spelers DKC: Ruben Wijers, Thomas Wijers, Mark Caljouw, Ginny Severien, Veerle Wijers en Tak Ling Lam.

Coaches: Roy Calbo en Leonard van Velzen.