BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Laatste wedstrijd voor BC DKC tegen hekkensluiter

deooievaaryellBadmintonclub DKC uit Den Haag zal aanstaande zaterdag 14 januari alweer de laatste wedstrijd spelen van dit Eredivisieseizoen. In Bergen op Zoom is de hekkensluiter van de ranglijst, The Flying Shuttle ’57, de tegenstander. Het wordt zeer waarschijnlijk een duel om des keizers baard. Hoewel DKC nog een minieme kans heeft een plekje te stijgen (naar de achtste stek) in de Eredivisie, en het daarmee zeker is van lijfsbehoud. De ploeg van coaches Roy Calbo en Leonard van Velzen moet dan een gat van zes punten zien te overbruggen met Roosterse BC. DKC zal daarom met minstens 7-1 moeten winnen zaterdag. Daarbij is het ook nog sterk afhankelijk van de Limburgers, die tegen Van Zijderveld minimaal met 7-1 moeten verliezen. TFS ’57 kent een moeilijk seizoen. Al het hele seizoen bungelt de ploeg van coach William van der Maas onderaan de ranglijst. De Bergse ploeg verloor al haar wedstrijden dit seizoen. In de thuiswedstrijd tegen Roosterse BC scoorde TFS ’57 de meeste punten; ze verloren toen met 5-3. Toch is het nog niet zeker dat de nummer tien van de ranglijst ook degradeert. Aangezien er in de eerste divisie geen ‘standaardteam’ kampioen wordt, heeft TFS ’57 nog een kans op lijfsbehoud via promotie/degradatiewedstrijden. Zoals het er nu naar uitziet, zal het team het daarin op moeten nemen tegen Slotermeer. Maar voordat het zover is, wil TFS ’57 nog één keer alles geven tegen DKC.

DKC heeft een klein wonder nodig om promotie/degradatiewedstrijden te voorkomen. De Hagenaars zullen met 7-1 van TFS ’57 moeten winnen. In dat geval moet Roosterse BC met 8-0 verliezen. Wint DKC met 8-0, is een 7-1 nederlaag voor de Limburgers ook voldoende voor Residentieploeg. Deze uitslagen lijken echter niet waarschijnlijk. Ook gezien het feit dat de heenwedstrijd tussen DKC en TFS ’57 maar een nipte 5-3 overwinning opleverde voor de Haagse ploeg. Eindigt DKC op plek negen, dan staan er play-offs op het programma tegen (waarschijnlijk) ELO United uit Hengelo.

De wedstrijd tussen TFS ‘57 en DKC wordt gespeeld op zaterdag 14 januari in sporthal Gageldonk in Bergen op Zoom. Adres: Gagelboslaan 160, 4623 AH. Het duel begint om 19.00 uur.  

Spelers TFS ‘57: Roel Janssen, Onno Quik, Simon van Opstal, Tak Chin Lam, Sharon Bindels en Sara Lammers.
Coach: William van der Maas.

Spelers BC DKC: Ruben Wijers, Mark Caljouw, Bouke van Bergen Bravenboer, Tak Ling Lam, Veerle Wijers en Ginny Severien.
Coaches: Leonard van Velzen en Roy Calbo.