BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Fietstocht levert 825 euro op voor Mappa Mondo

MappaMondo_en_Tanja_825_euro_webversieBadmintonclub DKC Den Haag heeft afgelopen vrijdag een cheque van 825 euro overhandigd aan het Mappa Mondo huis in Rijswijk. Het geld is opgebracht door DKC-lid Tanja van den Elsken, die zich liet sponsoren voor haar fietstocht van Delft naar Marokko. “We zijn heel erg blij met deze bijdrage, dit komt ten goede aan onze kinderen”, laat Hananja Breunis, van Mappa Mondo Haaglanden, weten.

Tanja van den Elsken maakte vorig jaar een bijna vier maanden durende fietstocht van 4770 km waarbij ze eindigde in Marokko. “Veel DKC-leden hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om mij te sponsoren voor het Mappa Mondo huis”, vertelt de fanatieke fietser. “Ik had zelf niet aan sponsoring gedacht, maar toen een van de leden het voorstelde was ik het daar meteen mee eens. Dat het 825 euro heeft opgeleverd is natuurlijk geweldig.”

Badmintonclub DKC Den Haag en Mappa Mondo zijn vorig jaar een structurele samenwerking aangegaan. In september 2011 heeft DKC ook een geldcheque (t.w.v. 500 euro) overhandigd aan Mappa Mondo. Dit is één van de manieren waarop de Haagse badmintonclub een bijdrage wil leveren aan de maatschappij.

Mappa Mondo
Mappa Mondo, onderdeel van het Rode Kruis, is een huis voor ernstig zieke kinderen. Wanneer ouders toe zijn aan adempauze, kunnen ze de specialistische zorg van hun kind uit handen geven aan de Mappa Mondo huizen. In de kleinschalige, huiselijke woningen worden de kinderen omringt met de beste zorg en veel warmte en liefde.