BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Een badmintonweekend voor de echte liefhebber!

Mark_Ruben

Laatste weekend van februari. Vaak een weekend waarin de ijsberen nog een sjaal om hebben, de rayonhoofden zich erbij hebben neergelegd dat er weer geen Elfstedentocht kon worden gehouden en de XBOX overuren maakt. Vaak, maar niet altijd. Dit weekend stond in het teken van badminton. Wie mag zich na dit weekend kampioen van Nederland noemen en speelt DKC volgend seizoen nog steeds in de eredivisie?

Op zaterdag 25 februari stond de finale om het kampioenschap van Nederland op de kalender. Een finale met top badminton is natuurlijk wel aardig om naar te kijken, maar zonder sfeer wordt het natuurlijk nooit een feestje. Vooraf werd er door Dennis en Arless Tjin-Asjoe een clinic verzorgd voor enkele jeugdspelers van alle eredivisieteams. Van BC DKC waren Mitchel en Andy uitgenodigd. Dennis en Arless wisten de spelers en supporters weer prima te vermaken. Door de goede organisatie en de leuke clinic zat de sfeer er al vroeg goed in.

Dit jaar ging de finale tussen BC Amersfoort en van Zundert VELO met onze eigen Dennis van Daalen de Jel. Ondanks dat BC Amersfoort volgens de coach licht favoriet was, won van Zundert VELO deze wedstrijd. Kwam dit door de luide aanmoedigingen van de aanwezige DKC spelers/ supporters (daar wel!) of was van Zundert VELO zoals het hele seizoen oppermachtig? Ik denk een combinatie daarvan, maar ja wat weten wij daar nu van. Drie jaar geleden hadden wij alleen nog maar van campingbadminton gehoord en zelfs dat deden wij niet. Is natuurlijk ook wel lastig als je nooit op een camping komt.

Op zondag stond de eerste wedstrijd van het promotie/ degradatie duel tussen ELO en DKC op de kalender. Na het losschudden van de spiertjes (2,5 uur in de auto gezeten) mochten onze helden om 14:00 uur in Hengelo aantreden tegen ELO. Onder luide aanmoedigingen van Mitchel wist ons vlaggenschip een 7-1 overwinning binnen te slepen. Misschien dat de Tom Tom een keertje geüpdate moet worden want van de overige D-siders ontbrak ieder spoor. Op 10 maart mogen de D-siders het proberen goed te maken want dan staat de tweede wedstrijd in Hoge Veld gepland en moet ELO dus om 05,45 opstaan haha. DKC heeft aan twee punten voldoende om ook volgend seizoen weer op het hoogste niveau te mogen acteren. Op deze dag spelen ook een aantal jeugdteams hun competitiewedstrijden in het Hoge Veld dus laten we er één groot feest van maken.

Foto's van zondag zijn te vinden in het fotoboek

SeeU,

Mitchel (DKC j4) en Ruud