BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Team 1 en 2 door in Carlton GT CUP

badminton02In het toernooi om de Carlton GT Cup, de nationale beker, zijn team 1 en 2 van DKC doorgedrongen tot de vierde ronde. Het eerste won donderdag met 5-0 uit bij eerstedivisionist BC Veghel. Een dag eerder was team 2 in de derde ronde met 3-2 te sterk uit bij BCH, dat in de tweede divisie uitkomt.

Team 1 van DKC werd dit seizoen tweede van Nederland en daarom moest het duel tegen Veghel op voorhand geen probleem zijn. Dat bleek ook het geval, ondanks het ontbreken van de vaste speelsters Eefje Besselink en Ginny Severien. Zij werden vervangen door Caroline Westveer, die het vertrouwen van coach Leonard van Velzen niet beschaamde door haar beide partijen (damesdubbel met Soraya de Visch Eijbergen en mixed dubbel met Dennis van Daalen de Jel) in winst om te zetten. Mark Caljouw speelde nog het spannendste duel tegen Gijs Janssen (21-17 en 21-14). De Visch Eijbergen won haar single eenvoudig en ook het herendubbel van Van Daalen de Jel en Caljouw was een simpele prooi voor DKC.

Team 2 had het aanmerkelijk lastiger tegen BCH. Drie van de vijf wedstrijden werden pas na drie games beslist. Twee daarvan (mannendubbel van Bastiaan Stücken met Tymen Reijnders en de damesdubbel van Tak Ling Lam en Imre Wijers) werden in het voordeel van DKC beslist. De winnende punt werd door Lam binnen geslagen in haar single.

Ook team 3 van DKC speelde in de derde ronde. Zij moesten donderdag in eigen huis het onderspit delven tegen het tweede team van Duinwijck: 3-2. De vierde ronde wordt overigens in de week van 13 mei gespeeld. Welke teams daarin de tegenstander worden voor het eerste en tweede van DKC is nog niet bekend.