BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Carlton GT Cup: Winst team 1, verlies team 2

9595 Carlton Cup 2013 Logo White CMYKIn de Carlton GT Cup, het nationale bekertoernooi, is team 1 van DKC afgelopen week doorgedrongen tot de laatste acht. Woensdag 15 mei werd er in een uitwedstrijd met aftekende cijfers (5-0) gewonnen van het tweede team van The Flying Shuttle Barendrecht. Een dag later ging team twee van DKC in eigen huis met 5-0 ten onder in de derby tegen VELO 1 uit Wateringen. Op zaterdag 15 juni worden de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld bij BC Flair in Alphen aan de Rijn.

 

Team 1 had het lastiger dan gedacht tegen TFS 2, dat dit seizoen in de tweede divisie uitkwam. Dat kwam onder meer door het feit dat kopvrouw Soraya de Visch Eijbergen ontbrak. In twee van de vijf wedstrijden moest de derde game de beslissing brengen. Eefje Besselink won met 21-12, 16-21 en 21-19 nipt van Sandy Bommeleyn. Ook Thomas Wijers en Dennis van Daalen de Jel hadden het niet al te gemakkelijk in hun dubbelpartij. Met 21-15 in de derde game werden Ravin Jhinkoe-Rai en Stan de Lange verslagen. De andere duels waren relatief eenvoudig een prooi voor DKC.

Team 2 wist dat het een lastige avond zou worden tegen het eerste van VELO, dat dit seizoen de halve finale van de play-offs bereikte. Sander Kluin, Tak Ling Lam, Jelle de Keijzer en Imre Wijers konden niet verrassen tegen de ervaren ploeg. Alle wedstrijd werden in twee games door VELO gepakt.

Welk team DKC treft in de kwartfinale is nog niet duidelijk. Wel is het bekend dat zich tot nu toe louter teams uit de Carlton Eredivisie voor de finaledag hebben geplaatst. Dat zijn (naast DKC) Roosterse BC, Duinwijck, BC Amersfoort, BV Almere, BC Victoria en VELO. Dinsdagavond kan ook Slotermeer zich onder de laatste acht scharen als het wint van Victoria 2.