BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC ten onder in bekerfinale

Mark Dennis CarltoncupHet is team 1 van DKC zaterdag niet gelukt om de Carlton GT Cup, de nationale beker, te winnen. De ploeg van coach Leonard van Velzen bereikte tijdens de finaledag in Alphen aan den Rijn wel de eindstrijd, maar daarin bleek landskampioen BC Amersfoort met 3-0 een maatje te groot. Dat team was in de finale om de landstitel ook al te sterk voor DKC.

De Haagse ploeg begon de dag nog met een prachtige overwinning in de kwartfinale op VELO. Nadat het herendubbelspel verloren ging voor DKC werd de damesdubbel wel nipt gewonnen, in drie games. Door een knappe overwinning van Mark Caljouw op negenvoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama werd het 2-1 voor de Hagenaars. Door winst van kopvrouw Soraya de Visch Eijbergen (die voor het laatst in DKC-tenue te bewonderen was) tegen Wendy Slaats kwam de 3-1 op het scorebord en werd de halve finale bereikt. Daarin stuitte DKC op BC Victoria. De Limburgers hadden totaal niks in te brengen tegen de vice-landskampioen: 3-0.

In de finale tegen Amersfoort ging DKC op jacht naar revanche voor de verloren eindstrijd om het landskampioenschap. Waar Dennis van Daalen de Jel en Caljouw destijds bijna wonnen van Jelle Maas en Robin Tabeling (DKC liet toen één matchpoint onbenut) was het Amersfoort-duo dit keer duidelijk de betere: 21-9 en 21-13. Op de andere baan hadden Ginny Severien en Eefje Besselink het ook erg lastig tegen Eefje Muskens en Maartje Verheul. Ook dit werd een afgetekende overwinning voor Amersfoort, waardoor DKC de resterende drie partijen moest winnen. De Visch Eijbergen leek goed op weg het eerste punt voor de Haagse ploeg binnen te slaan door de eerste game van Gayle Mahulette te winnen. In de tweede game ging het een stuk minder. Een achillespeesblessure, waarmee De Visch Eijbergen de weken voor de finaledag al mee te kampen had, bleek weer op te spelen. Hierdoor moest ze de wedstrijd opgeven. Zodoende werd het 3-0 voor Amersfoort en pakte die ploeg voor de tiende keer de beker.