BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Caljouw genomineerd voor Haags Sporttalent

Mark Caljouw-2Mark Caljouw, speler van Badmintonclub DKC uit Den Haag, is genomineerd voor de titel van Haags Sporttalent van 2013. De 18-jarige badmintonner heeft concurrentie van taekwondoka Machario Patti (16) en de 19-jarige hockeyer Tom Hiebendaal. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Haags Sportgala op 27 januari 2014.

Stemmen op Mark kan via: Sportgala 2013

 

Caljouw dankt zijn nominatie aan een topjaar. De enkelspecialist, woonachtig in Rijswijk, staat op dit moment eerste op de Europese juniorenranking. Op de wereldranglijst voor junioren staat de DKC'er negende. Daarnaast won Caljouw tijdens de Europese Jeugd Kampioenschappen in de Turkse hoofdstad Ankara een zilveren medaille. Ook in eigen land deed het Badmintontalent van het seizoen 2012/2013 van zich spreken. Zo pakte hij een gouden medaille op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen in de categorie Onder 19. Met zijn club DKC bereikte Caljouw een tweede plek in de Eredivisie. Ook veroverde de Rijswijker met DKC zilver in het nationale bekertoernooi.

Er kan tot en met woensdag 1 januari (12.00 uur) worden gestemd via http://www.denhaag.nl/home/bewoners/sport/to/Sportgala-2013-laat-uw-stem-nu-horen.htm. De uiteindelijke uitslag wordt bepaald door de stemmen van het publiek (50%) en een vakjury (50%).