BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Derby in halve finale play-offs voor BC DKC

2014PlayOffsNet zoals afgelopen seizoen heeft Badmintonclub DKC uit Den Haag de play-offs bereikt van de Carlton Eredivisie. In de halve finale, die deze week wordt gehouden, komt de vice-landskampioen tweemaal uit tegen Van Zundert/VELO uit het naburige Wateringen. Het worden twee heuse derby's, waarbij een plek in de finale op 22 februari op het spel staat. Het eerste duel vindt op donderdag (20.15 uur) plaats bij DKC. De tweede wedstrijd wordt zaterdag om 14.30 uur (en niet 14.00 uur!) gespeeld bij VELO.

DKC eindigde in de reguliere competitie als vierde. De ploeg van coach Leonard van Velzen behaalde negentig punten uit achttien wedstrijden. Zo gesmeerd als het vorig seizoen liep bij DKC (tweede in de einstand) ging het deze jaargang niet. Kopvrouw Soraya de Visch Eijbergen vertrok, en dat bleek een forse aderlating. De Hagenaars konden ook niet elk duel over Mark Caljouw beschikken. Daarnaast raakte aankoop Daisy Bommeleyn halverwege het seizoen ernstig geblesseerd. Toch kwam plaatsing voor de play-offs nooit in gevaar.

VELO begon niet als topfavoriet aan het seizoen. Maar door de Taiwanese Ya-Lan Chang in november aan te trekken, kreeg de ploeg een dusdanige kwaliteitsinjectie dat alsnog de eerste positie werd behaald. Met 113 punten had VELO vijf punten voorsprong op nummer twee BV Almere.

DKC en VELO troffen elkaar al twee maal eerder in de reguliere competitie. De Wateringers wonnen beide keren met 5-3 en zijn dan ook favoriet. Toch gaat DKC de play-offs met vertrouwen in, want bij de NK van afgelopen weekend werden twee halve finales behaald (Caljouw in de single en Michiel Kruijt in het herendubbel) en zelfs een finaleplek (Dennis van Daalen de Jel in de single).

De wedstrijd DKC – VELO wordt gespeeld op donderdag 6 februari in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 20.15 uur.

De wedstrijd VELO – DKC wordt gespeeld op zaterdag 8 februari in de Velohal in Wateringen. Adres: Noordweg 26, 2291 EE. Het duel begint om 14.30 uur.

Spelers VELO: Jim Middelburg, Russel Muns, Rikkert Suijkerland, Dicky Palyama, Lisa Malaihollo, Ya-Lan Chang, Myke Halkema en Wendy Slaats.
Coach: Ciraar Slaats.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Veerle Wijers en Eefje Besselink.
Coach: Leonard van Velzen.