BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC verliest eerste wedstrijd van VELO

1519309 602266613176435 856104663 oVoor de badmintonners van BC DKC uit Den Haag wordt het een lastig karwei voor het tweede jaar op rij de finale om de landstitel te halen. De vice-landskampioen ging donderdagavond in eigen huis met 6-2 ten onder in het eerste duel van de halve finale van de play-offs met Van Zundert/VELO uit Wateringen. Daardoor heeft laatstgenoemde ploeg in hun thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag nog maar drie punten nodig om de eindstrijd te bereiken.

 

In een volgepakte sporthal 't Zandje (zo'n 350 toeschouwers) begon het herendubbel van DKC, bestaande uit Dennis van Daalen de Jel en Mark Caljouw, aan de lastige taak het nog ongeslagen koppel Russel Muns/Jim Middelburg op de eerste nederlaag te trakteren. Hoewel de DKC-mannen uitstekend partij boden, wisten ze geen moment een voorsprong te pakken. Ze waren, vooral in de tweede game, wel dichtbij gamewinst, maar Muns en Middelburg toonden hun klasse door de wedstrijd met 21-18 en 23-21 uit het vuur te slepen. Op voorhand werd het vrouwendubbel van DKC meer kansen toebedeeld. Ginny Severien en Eefje Besselink maakten daarentegen teveel fouten om het Wendy Slaats en Myke Halkema echt lastig te maken: 21-19 en 21-15 voor VELO.

De mooiste partij van de avond was ongetwijfeld die tussen negenvoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama van VELO en Caljouw van DKC. De mannen schotelden het publiek een hoogstaand duel voor met lange rally's, waarin de 19-jarige DKC'er net even doortastender was. Dat resulteerde dan ook in een prachtige overwinning in drie games. Het was na de halve finale van de beker van afgelopen seizoen de tweede keer dat Caljouw van Palyama won. Michiel Kruijt zette DKC's tweede punt op het scorebord door Rikkert Suijkerland in twee 'close' games aan de kant te zetten (24-22 en 21-19). De damessingle VELO-speelster Lisa Malaihollo tegen Veerle Wijers werd een eenvoudige prooi voor eerstgenoemde. Besselink had het ook erg moeilijk tegen Ya-Lan Chang in de eerste game (21-10). Daarna kwam de 27-jarige DKC'ster beter in haar spel, wist zelfs gamepoints te veroveren, maar Chang trok toch aan het langste eind: 23-21.

Wilde DKC er nog een gelijkspel uitslepen, moest het de twee gemengd dubbels winnen. Dat lukte niet. De VELO-duo's Middelburg/Halkema en Muns/Chang waren in twee games te sterk voor respectievelijk Kruijt/Severien en Van Daalen de Jel/Wijers. Hierdoor stond de 6-2 eindstand op het scorebord.

Als DKC nog aanspraak wil maken op een finaleplek moet het zaterdag minimaal met 6-2 winnen van VELO. Dat duel wordt om 14.30 uur gespeeld in de Velohal in Wateringen. Adres is Noordweg 22.

Foto door: Nicoline Heekelaar