• DSide

• RJC

Succesvol Haags Goud RJK Zuid-West 2014 bij BC DKC

logo-label-haagsgoudBij Badmintonclub DKC in Den Haag werden afgelopen weekend de Haags Goud Regio Juniorenkampioenschappen Zuid-West 2014 (RJK) gehouden. In maar liefst 32 onderdelen streden in totaal 135 spelers om de regionale titels. Zeven badmintonners gingen met meerdere prijzen aan de haal.

In de categorie Onder 11 was Rens Lagrouw een van de grote winnaars. De speler van The Flying Shuttle Barendrecht was zowel in het enkelspel, het jongensdubbel (met Jessy Molier) en het gemengd dubbel (met Jaymie Laurens) de beste. Ook Laurens won drie onderdelen. Naast het gemengd dubbel waren dat ook het meisjesenkelspel en het meisjesdubbel, samen met Cloë Li. In beide finales stond ze tegenover Karlijn van der Lee.

Daphne Jansen was de succesvolste deelnemer in de categorie Onder 13. Daarin eiste de speelster van BC Schollevaar ook drie titels op: het enkelspel, de meisjesdubbel met Aparna Schulze en het mixed dubbel met DKC'er Andy Buijk.

In de categorie Onder 15 was het bijna alleen DKC dat de klok sloeg. Zowel Nick Blankvoort als Alyssa Tirtosentono, die dit seizoen als 13-jarige haar debuut maakte in de Carlton Eredivisie, vielen drie keer in de prijzen. Samen wonnen ze het gemengd dubbel.

In de categorie Onder 9 ging Sander Bertens met twee eerste prijzen naar huis. In de enkel bleek hij te sterk en won al zijn wedstrijden. De jongens dubbel had een iets ingewikkeldere opzet. Door een tekort aan jongens werden er 4 wedstrijden met steeds een andere combinatie van jongens gespeeld. Ondanks de wisselende medespelers wist Sander ook hier al zijn wedstrijden te winnen.

Marleen Kuipers van VELO was in de categorie Onder 17 de grote winnares. Naast het meisjesenkel was ze ook de beste in het meisjesdubbel aan de hand van Els Romen. Beide keren won ze van Jessica Huster van DKC.

Nieuw dit jaar waren de onderdelen waarin alleen met nylon shuttle werd gespeeld. Voor de uitslagen daarvan zie uitslagen RJK Zuid-West 2014