BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

NK Aangepast badminton bij BC DKC

patrick vrouwenvelder actie12 en 13 april organiseerde BC DKC in samenwerking met Badminton Nederland de Nederlands Kampioenschappen Aangepast Badminton. Dat de Haagse vereniging de gastheer voor dit evenement was is geen toeval. Sinds enkele jaren werken zij samen met de mytylschool de Piramide. Op de school verzorgen ze het gehele jaar door badmintonlessen voor de leerlingen.

Met 31 deelnemers voor het senioren toernooi was het NK 2014 niet druk bezet. Wel waren er 8 deelnemers die meededen aan het jeugdtoernooi. Voor het eerst in de geschiedenis was er een Nederlands Jeugd Kampioenschap Aangepast Badminton.

Er was een grote diversiteit aanwezig bij de aanmeldingen voor het jeugdtoernooi. Zo waren er jongens en meisjes van 8 tot en met 16 jaar en naast de bekende staanders en rollers waren er ook twee spelers in een electrische rolstoel. Uiteindelijk mogen Lotte, Raylion, Damian Bovenlander en Damian Groenewegen zich het komende jaar nederlands kampioen noemen.

Ondanks de kleine opkomst voor het reguliere toernooi waren de spelers niet minder enthousiast. Er werd om elk punt gestreden en dit leverde mooie partijen op. Talentvolle speler Patrick Vrouwenvelder van BC DKC moest zelfs zijn toernooi tijdig onderbreken voor een interview met het Algemeen Dagblad Den Haag.

In de categorie staanders mannenenkel B deden drie spelers mee die niet eerder een NK hebben gespeeld. Een spannende driesetter tussen Nick van der Velden van Redeoss en Patrick Vrouwenvelder van BC DKC moest uitkomst bieden. Waar Patrick de eerste plaats veroverde.

Mark Modderman speelde dit jaar voor het eerst mee met het NK aangepast badminton, dit omdat hij met de valide spelers meedoet. Hierdoor was iedereen benieuwd naar de uitkomst in zijn partij tegen de regerend kampioen, Eddy Boerman. Eddy trok hier aan het kortste eind waardoor Mark de nieuwe Nederlands kampioen werd.

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Den Haag Topsport, Sleutel Direct, Carla's Boekwinkel, Huykman & Duyvestein en Piramide Podium.

Uitslagen Jeugd

Staanders – Meisjes Onder 17
1e Lotte Krens
2e Nina Patadien

Electrische rollers – Onder 17
1e Raylion Meade
2e Dailisha Persaud

Staanders – Jongens Onder 13
1e Damian Bovenlander
2e Maurice Fifis

Rollers – Onder 13
1e Damian Groenewegen
2e Monique Fifis

Uitslagen Senioren

Rol – ME A
1e Jordy Brouwer Von Gonzenbach
2e John Besseling

Staan – ME A
1e Mark Modderman
2e Eddy Boerman

Staan - ME B
1e Patrick Vrouwenvelder
2e Nick van der Velden

Rol – VE A
1e Ilse van de Burgwal
2e Inge Bakker

Staan – VE A
1e Carmen van Kester
2e Daphne van Es

Rol – VD
1e Inge Bakker & Ilse van de Burgwal
2e Marijke de Roo & Sanneke van der Vliet

Staan – VD
1e Carmen van Kester & Tess Scheele
2e Daphne van Es & Beppie Gerritsen

Rol – GD
1e Ilse van de Burgwal & Jordy Brouwer von Gonzenbach
2e Inge Bakker & Timo Bakker

Staan – GD
1e Carmen van Kester & Eddy Boerman
2e Anouk Meijs & Guus Maassen

Rol – MD
1e Timo Bakker & John Besseling
2e Jordy Brouwer von Gonzenbach & Tim Quartel

Staan – MD
1e Eddy Boerman & Guus Maassen
2e Hans Michielsen & Mark Modderman