BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC wederom ten onder in bekerfinale

FinalecarltoncupNet als in 2013 is het Badmintonclub DKC niet gelukt de Carlton GT Cup, de nationale beker, te winnen. Evenals afgelopen jaar moest de Haagse club buigen voor BC Amersfoort, dat dankzij een 3-1 overwinning voor de elfde maal de beker pakte. Namens DKC wist alleen Dennis van Daalen de Jel een punt op het scorebord te zetten. Beide dubbels en de damessingle gingen naar Amersfoort.

Foto door: René Lagerwaard

 

Tijdens de finaledag, die bij BC '70 Veluwe in Epe werd gehouden, begon DKC in de vroege ochtend in de kwartfinale tegen The Flying Shuttle Barendrecht. De nummer laatst van de Carlton Eredivisie bleek duidelijk een maatje te klein voor de formatie van coach Leonard van Velzen. Een afgetekende 5-0 zege zorgde ervoor dat DKC zich eenvoudig voor de halve finale plaatste.

In die halve eindstrijd stond er een heuse derby op het programma. Van Zundert/VELO uit Wateringen was namelijk de tegenstander. In play-offs van de Eredivisie was dat team over twee wedstrijden duidelijk te sterk voor DKC. In Epe waren de rollen omgedraaid. Mark Caljouw en Michiel Kruijt wisten in een prachtige titanenstrijd het onverslaanbaar geachte koppel Jim Middelburg/Russel Muns op een nederlaag te trakteren (22-20 in de derde game). Nadat Eefje Besselink en Ginny Severien ook het vrouwendubbel wonnen, maakte Van Daalen de Jel het beslissende punt door Rikkert Suijkerland in twee games opzij te zetten. Daarmee bereikte DKC voor het tweede jaar op rij de bekerfinale.

De Hagenaars gingen als favoriet de eindstrijd in, aangezien Amersfoort niet op volle sterkte aan de start van de finaledag verscheen. Desalniettemin bleek de ploeg uit de Keistad een lastig te nemen horde. Daar zag het niet naar uit toen Caljouw en Kruijt de eerste game pakten tegen Freek Golinski en Ruben Jille. Daarna maakten de DKC'ers te veel foutjes, waardoor het Amersfoort-duo het mannendubbel in drie games alsnog naar zich toetrok. Besselink en Severien waren vervolgens niet opgewassen tegen het gelegenheidskoppel Esther Fleurbaay/Kirsten van der Valk (21-18 en 26-24). Van Daalen de Jel bracht de spanning enigszins terug door een overwinning op de Oegandees Edwin Ekiring. Wilde DKC de beker pakken, dan moesten het vrouwenenkel en het gemengd dubbel ook gewonnen worden. Zover kwam het echter niet. Severien bood goed tegenstand aan Nederlands kampioene Gayle Mahulette, maar laatstgenoemde bleef constant controle houden over de wedstrijd en won dan ook met 21-16 en 21-15. Daarmee kwam de eindstand op 3-1 voor Amersfoort.