BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC speelt laatste wedstrijd van 2014

Team1 groepsfoto4Voordat de badmintonners van BC DKC kunnen gaan genieten van de feestdagen staat er eerst nog een wedstrijd op het programma in de Carlton Eredivisie. In de eigen sporthal 't Zandje neemt de Haagse ploeg het aanstaande zondag op tegen The Flying Shuttle Barendrecht, de hekkensluiter van de ranglijst. DKC hoopt met een ruime overwinning het jaar 2014 af te sluiten.

Al bijna twee weken mag DKC zich de trotste koploper van de Eredivisie noemen. Die positie werd veroverd na een klinkende 8-0 zege op BC Amersfoort. Ook na het afgelopen dubbelweekend bleef DKC bovenaan staan. Op zaterdag werd landskampioen Van Zundert/VELO met 6-2 verslagen, na een 2-0 achterstand. Een dag later stond dezelfde uitslag op het scorebord na de thuiswedstrijd tegen BV Almere. Daardoor bleef DKC, na veertien speelrondes, nog altijd ongeslagen dit seizoen. Iets dat alleen Duinwijck ook kan zeggen, de nummer twee van de ranglijst. Het verschil tussen beide teams is drie punten. Bij een grote overwinning op TFS Barendrecht kunnen de Hagenaars zich trouwens officieel plaatsen voor de play-offs. Het is dan niet meer in te halen door teams zoals Roosterse BC en BV Slotermeer.

Hoewel TFS Barendrecht de laatste positie bezet in de Eredivisie kan het team van coach Danny Birahy niet spreken over een slecht seizoen. Er werden namelijk al dertig punten binnengeslagen. Dat zijn er negen meer dan TFS Barendrecht vorig seizoen had op de eindrangschikking. Destijds gingen alle achttien wedstrijden verloren. Nu is er nog geen overwinning behaald, maar er werd wel twee keer gelijkgespeeld. Met name de remise tegen VELO was erg knap.

Op 27 september namen DKC en TFS Barendrecht het ook al tegen elkaar op. In Barendrecht wist de huidige koploper de maximale zege te behalen: 8-0.

De wedstrijd DKC – TFS Barendrecht wordt gespeeld op zondag 21 december in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Daisy Bommleyn, Veerle Wijers en Alida Chen.
Coach: Leonard van Velzen.

Spelers TFS Barendrecht: Saber Afif, Joran Kweekel, Ruben Kweekel, Bart Strijbosch, Sandy Bommeleyn, Pascalle van Nielen en Jeanette van der Werff.
Coach: Danny Birahy