BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC wint laatste reguliere wedstrijd

Team1 groepsfoto8De badmintonners van DKC uit Den Haag hebben de laatste reguliere wedstrijd van de Carlton Eredivisie zaterdagavond met 7-1 gewonnen van BV Slotermeer uit Amsterdam. In de Velohal in Wateringen, waar DKC speelde omdat de eigen sporthal niet beschikbaar was, ging alleen het mixed dubbel van Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel verloren. Door de zege is de ploeg van coach Leonard van Velzen als eerste geëindigd met 112 punten. In de week van 2 t/m 8 februari speelt DKC de play-offs tegen nummer vier BC Amersfoort voor een plek in de finale op 21 februari.

Van Velzen kon tegen Slotermeer geen beroep doen op kopman Mark Caljouw, die te kampen had met een armblessure. Hierdoor speelde DKC niet in de gebruikelijke opstelling. Het herendubbel bestond wel weer uit Michiel Kruijt en Thomas Wijers. Zij boekten tegen invallers Nick Eijssens en Dennis Verkerk alweer hun dertiende seizoensoverwinning (21-16 en 21-13). Op de andere baan namen Alida Chen en Daisy Bommeleyn het op tegen Raquel Humphris en Jessica Ottenhof. Dat werd een spannend duel. De eerste game ging naar de DKC-dames, maar het Slotermeer-koppel trok game twee naar zich toe. Met 21-13 in de derde game sleepten Chen en Bommeleyn het tweede Haagse punt binnen.

Vervolgens kwamen de singles aan bod. Severien en Chen hadden weinig moeite met respectievelijk Esther Kuilman en Humphris. Van Daalen de Jel had vooral in de tweede game het nodige te duchten van Leon Nottelman getuige de 23-21 gamestand, maar de inwoner van Voorburg won wel. Dat gold ook voor Thomas Wijers, die ondanks een verloren eerste game toch Ralph Starren op een nederlaag trakteerde.

Met een 6-0 voorsprong voor DKC werd er begonnen aan de mixed dubbels. Kruijt en Veerle Wijers boekten daarin een regelmatige overwinning op Starren en Ottenhof (twee keer 21-14). De avond eindige een klein beetje in mineur voor de 'thuisploeg'. Want de ervaren spelers Severien en Van Daalen de Jel konden het niet bolwerken tegen Kuilman en Nottelman. Zij zorgden voor het enige Amsterdamse punt door de derde beslissende game te veroveren met 21-17. Daarmee werd 7-1 de eindstand.

Door de zege is DKC ongeslagen gebleven in het reguliere seizoen. Van de achttien wedstrijden werden er vijftien gewonnen. Alleen tegen topploegen Amersfoort en Duinwijck (twee keer) werd er een gelijkspel behaald. Tegen eerstgenoemde ploeg neemt DKC het op in de halve finale van de play-offs. Het eerste duel is woensdag 4 februari in Amersfoort (20.00 uur). Op zondag 8 februari (16.00 uur) is de terugwedstrijd in Den Haag. De winnaar van deze confrontaties plaats zich voor de finale op zaterdag 21 februari in Den Bosch. Daarin is Duinwijck of BV Almere te tegenstander.