BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Voorbeschouwing finale play-offs: DKC - Duinwijck

Team1 handinhand2De badmintonners van BC DKC uit Den Haag hebben voor de tweede keer in de clubgeschiedenis (na 2013, verlies tegen BC Amersfoort) de finale bereikt om het landskampioenschap. In de eindstrijd, die op zaterdag 21 februari wordt gespeeld in Den Bosch (om 13.00 uur, in tegenstelling tot eerdere berichten), is recordkampioen Duinwijck de tegenstander. De Haarlemse formatie pakte maar liefst 24 keer de landstitel.

DKC begon het seizoen al als een van de favorieten voor de finale. Want het team van coach Leonard van Velzen bleef deze zomer nagenoeg intact. Zo besloten 'good olds' Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien nog een jaar aan hun imposante carrière toe te voegen. Dat voor maar één doel: kampioen worden. Dat was ook de reden voor Mark Caljouw om DKC trouw te blijven, ondanks diverse aanbiedingen van buitenlandse clubs. Daarnaast kon Van Velzen weer een beroep doen op Daisy Bommeleyn, die bijna het hele vorige seizoen aan de kant stond met een blessure. Ook Michiel Kruijt, Thomas Wijers en Veerle Wijers behoorden steevast tot de Haagse selectie. De enige nieuwe naam was die van Alida Chen. Deze talentvolle speelster kwam over van Van Zijderveld, en heeft met haar 32 overwinningen bewezen meer dan een toegevoegde waarde te zijn voor DKC.

Het seizoen begon nog een beetje weifelend voor DKC met twee gelijke spelen. Daarna werd er een reeks van zestien zeges neergezet. Daar kwam pas een einde aan in de halve finale van de play-offs tegen Amersfoort. De uitwedstrijd leverde een verrassende 5-3 nederlaag op voor de Hagenaars. Maar door een klinkende 6-2 overwinning in de eigen sporthal 't Zandje wist DKC alsnog de finale te behalen.

Duinwijck eindigde in de reguliere competitie als tweede achter DKC en bleef ook ongeslagen. Er waren wel vier gelijke spelen voor het team van coach Rob Ridder, waarvan twee tegen DKC. Afgaande op die onderlinge duels is het dus moeilijk te zeggen wie 21 februari favoriet is. Wat wel moet worden gezegd, is dat beide ploegen die wedstrijden niet in hun sterkste opstelling konden spelen. Zo heeft Duinwijck in de finale wél de beschikking over de twee Finnen Iikka Heino en Anton Kaisti. Desondanks ziet DKC de finale met vertrouwen tegemoet, zeker na de prachtige 6-2 winst in de halve finale tegen Amersfoort, waar ook de fanatieke supportersgroep D-side een grote bijdrage aan had.

De wedstrijd DKC – Duinwijck wordt gespeeld op zaterdag 21 februari in de Maaspoort in Den Bosch. Adres: Marathonloop 3, 5235 AA. Het duel begint om 13.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Alida Chen.
Hoofdcoach: Leonard van Velzen.
Assistent-coach: Robbert de Keijzer.
Teammanager: Ellen Ruimschotel.
Fysiotherapeut: Bernd Dessauvagie.