BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Mark Caljouw nog een seizoen bij BC DKC‏

Mark Profiel1Mark Caljouw is ook komend seizoen nog te bewonderen in de kleuren van Badmintonclub DKC. De kopman van de landskampioen blijft de Haagse club trouw, ondanks aanbiedingen van buitenlandse clubs en het feit dat veel spelers deze zomer vertrekken bij DKC.

De 20-jarige Caljouw licht zijn keuze toe. "Het was moeilijk om deze beslissing te nemen. Wat me uiteindelijk heeft doen besluiten bij DKC te blijven, is het feit dat ik binnen Nederland weinig hoef te reizen voor de competitie, wat ik in het buitenland wel had moeten doen. Hierdoor hou ik voldoende energie over voor de vele buitenlandse toernooien die ik komend seizoen ga spelen. Daarnaast is DKC gewoon de mooiste club van Nederland. Alles voelt er zo warm en vertrouwd dat ik sowieso nog een jaar wil blijven."

Voor DKC is het aanblijven van Caljouw een positieve opsteker. Het was al bekend dat veteranen Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel een punt zouden zetten achter hun topsportcarrière. Recent kregen de Hagenaars nog een klap te verwerken. Alida Chen, die pas één seizoen voor DKC uitkwam, vertrekt namelijk naar BC Amersfoort. Iets wat de club niet zag aankomen.

Caljouw is pas de tweede speler die DKC definitief vast heeft gelegd voor komend seizoen. Eerder werd al bekend dat Joran Kweekel (nu nog TFS Barendrecht) de landskampioen komt vertrekken. Hoe de rest van het team eruit gaat zien, wordt de komende weken duidelijk.