BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC sluit seizoen af met kwartfinale Europa Cup

Team1 groepsfoto2Met een kwartfinale tijdens het Europees Kampioenschap voor Clubteams heeft Badmintonclub DKC het historische seizoen afgesloten. De Nederlands kampioen en bekerwinnaar kwam deze week in het Franse Tours door de poule heen, maar moest in de kwartfinale nipt de meerdere erkennen in het Russische Primorye (regerend Europees kampioen). Daarmee kwam tevens een eind aan de carrières van 'good olds' Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien.

Dankzij de eerste landstitel in de clubgeschiedenis mocht DKC dit jaar meedoen aan de Europa Cup, ook een primeur. De Haagse ploeg reisde echter niet naar Frankrijk af om de toerist uit te hangen: coach Leonard van Velzen en zijn spelers wilden echt gaan voor de 'triple'. Woensdag beet DKC het spits af tegen Helsingfors BC uit Finland. Ondanks drie partijen die over drie games gingen, leverde dit toch een 4-1 winst op. Een dag later mochten de Hagenaars twee keer aan de bak. In de middag werd het IJslandse TBR met 4-1 verslagen. Een paar uur later had DKC niet genoeg in te brengen tegen AIX Universite uit Frankrijk (5-0). Desalniettemin plaatste de landskampioen zich via een tweede plek in de poule voor de kwartfinale. Daarin wachtte op vrijdag het als eerste geplaatste Primorye.

Op voorhand leek DKC weinig kans te maken tegen de Russen, die aantraden met medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Londen en huidige top-20 spelers. Toch kwam het team van Van Velzen verrassend op een 2-0 voorsprong door mooie overwinningen van Mark Caljouw en Alida Chen in hun single. Hoewel DKC nog maar één punt nodig had om de halve finale veilig te stellen, had Primorye de beschikking over ijzersterke dubbels. Ondanks uitstekend spel moest DKC in de laatste drie partijen het onderspit delven, waarmee de eindstand op 3-2 kwam voor de Russische kampioen. Toch verliet DKC met opgeheven hoofd het toernooi. En de fanatieke supportersschare liet zien ook in Europa een belangrijke bijdrage te leveren aan de prestaties op de baan.

Hiermee kwam een einde aan het succesvolste seizoen ooit voor DKC. Het veroveren van de landstitel, beker en deelname aan de Europa Cup smaakt naar meer. Of de Hagenaars deze prestaties komend jaar een vervolg kunnen geven, is nog de vraag. Na jarenlang op het hoogste niveau te hebben gespeeld, zwaaien Van Daalen de Jel en Severien af. Ook Chen heeft haar laatste wedstrijd voor DKC achter de rug. Zij vertrekt naar BC Amersfoort. Maar door onder meer het aanblijven van kopman Caljouw gaat DKC waarschijnlijk weer laten zien dat dit seizoen geen incident was.