BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC boekt knappe zege op BC Amersfoort

Teamfoto 2015 2016 2Ondanks afwezigheid van Marlies Baan, Joran Kweekel en coach Leonard van Velzen (allen actief op de Wereld Jeugd Kampioenschappen) heeft Badmintonclub DKC afgelopen weekend een knappe overwinning geboekt in en tegen BC Amersfoort. In een herhaling van de halve finale van de play-offs van vorig seizoen trok de landskampioen met 5-3 aan het langste eind.

DKC kwam zelfs op een 3-0 voorsprong door beide dubbels en de single van Mark Caljouw naar zich toe te trekken. Amersfoort kwam door winst in drie enkelpartijen op gelijk hoogte. De sterke mixed dubbels van DKC zorgden er uiteindelijk voor dat het team toch met een zege richting Den Haag vertrok.

DKC blijft daardoor eerste staan in poule A van de Carlton Eredivisie met 47 punten uit acht duels. Amersfoort volgt op twee punten. Volgende week staat de laatste speelronde in de groepsfase op het programma. DKC ontvangt zondag 15 november de koploper van de andere poule, BV Almere (14.00 uur). De Hagenaars willen daarin een goed resultaat behalen, om zo eerste te blijven in de groep. Dan treft het in de kwartfinale van de play-offs de nummer vier van poule B. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid BV Slotermeer worden.