BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC klaar voor terugkeer naar Eredivisie

Op zaterdag 18 september zal badmintonclub DKC beginnen aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. De Haagse vereniging speelt zaterdag in een uitwedstrijd tegen titelkandidaat BC Amersfoort. Op 9 oktober zal de eerste thuiswedstrijd worden gespeeld tegen medepromovendus Roosterse BC.

Een paar maanden terug leek de Eredivisie nog een utopie voor DKC. Maar door het terugtrekken van BC Invictus en BC Culumborg uit de hoogste klasse, kwam er een plekje vrij voor de vereniging uit de Residentie.

"Omdat wij in ons beleidsplan hebben uitgesproken om een stabiele Eredivisievereniging te worden, zijn wij van mening dat we de promotie naar de Eredivisie een kans moeten geven. Deze promotie wordt ons in de schoot geworpen, maar zonder geluk vaart niemand wel," aldus Ton Wijers, namens het bestuur van DKC.

DKC is van mening dat het een reële kans heeft op handhaving in de Eredivisie. Dat heeft onder meer te maken met het aantrekken van spelers Tak Ling Lam en Bouke van Bergen Bravenboer, die overkomen van Invictus. Daarnaast zijn Veerle en Ruben Wijers teruggekeerd bij de Haagse club, nadat zij afgelopen jaren uitkwamen voor Van Zundert/VELO. DKC wil echter voorkomen dat het eerste team een duiventil van nieuwe spelers wordt. Ton Wijers: "Wij willen graag als vereniging groeien en daar maakt het eerste team onderdeel van uit. We streven naar eerste teamspelers die midden in de club staan. De oud-leden Veerle en Ruben Wijers passen prima in het plan, maar ook Bouke en Tak Ling zijn geen clubhoppers."

Naast de eerder genoemde spelers zullen ook Robbert de Keijzer en Kimberly Gardien komend seizoen voor het eerste team van DKC uitkomen. Zij spelen al langer voor de vereniging en kunnen gezien worden als trouwe clubspelers die al veel voor DKC hebben betekend. De Keijzer en Gardien kwamen met DKC al eerder uit in de Eredivisie. Dat was voor het laatst in het seizoen 2005/2006, toen de club degradeerde.

DKC heeft ook een nieuwe trainer aangetrokken. Roy Calbo is de opvolger van Marcel Rietberg. Hij neemt samen met assisent-trainer Leonard van Velzen het eerste team onder zijn hoede. Calbo heeft zijn sporen meer dan verdiend in de badmintonwereld. Hij heeft al veel ervaring met het coachen van Eredivisieteams en met het opleiden van topspelers zoals Maartje Verheul