• DSide

• RJC

It’s all about choices!

RJC Velo 2017

De Jeugd kon deze week maar liefst kiezen uit drie toernooien om mee te strijden voor de titels:

1. Bij onze badminton buren in Wateringen werd het RJC Velo 2017 georganiseerd.
  2. In Amstelveen kon gespeeld worden bij het JM van Zijderveld 2017.
  3. In Haarlem draaide wellicht het meest prestigieuze Internationale jeugdtoernooi van Nederland: De Yonex Dutch Junior 2017.

DKC is trots dat onze jeugd van zich liet spreken op alle drie mooie evenementen. Uiteraard moest iedereen zelf kiezen waar ze mee wilden spelen. Ondanks dat het voorjaarsvakantie was bleek dat veel DKC jeugd toch op de badmintonbanen te vinden was.

Hier telde de redactie al snel 8 DKC spelers die meestreden voor de titels. Niet zonder resultaat, we feliciteren:

Chloë Li ME U19 1e, MD U19 1e., GD U19 3/4e.
Karlijn van der Lee GD U19 1e, ME U19 2e, MD U19 2e.
Marieke Kuiper GD U17 2e, MD U17 2e, ME U17 3/4e
Melvin Li  JE U19 3/4e, GD U19 3/4e
Patrick Deurze JE U13 3/4e
Rowan Simons JD U19 1e

Op de valreep kregen we nog een leuk stukje van onze Karlijn opgestuurd over het Velo toernooi:

Hoi ik ben Karlijn van der Lee. Ik ben 13 jaar en speel al ruim twee jaar bij DKC. Ik speelde vandaag het laatste RJC toernooi van dit seizoen bij VELO. Naar het Junior Master in Amstelveen wilde ik dit keer niet, omdat ik het RJC altijd zo leuk en gezellig vind. Ik speelde met Mees Bijlsma weer de dubbel en dit keer mixte ik met Casper Jager. Allemaal in de U19. Ik werd eerste met de mix, en twee keer tweede met de dubbel en de single. Ook kreeg ik een tweede prijs, een grote beker en een certificaat, omdat ik tweede geworden ben van de ranglijst RJC onder U19. Dus ik ben super blij.

Verder was het weer een leuk toernooi en heb ik veel DKC vriendjes zien spelen. Chloë, Melvin, Rowan en Marieke hebben het ook goed gedaan en wonnen prijzen. Ook de andere DKC’ers hebben goed gespeeld.

Foto's van het Regio Jeugd Circuit Velo 2017 vinden jullie HIER.

JM van Zijderveld 2017

Ook van het JM kregen we een leuk stukje van Hans Panhuis opgestuurd:
In het weekend van 4 en 5 maart werd het JM toernooi van Zijderveld gehouden. Er waren 6 DKC Jeugdleden van de partij en zij veroverden mooie prijzen.
Tommy kwam in de U15 uit en haalde in zijn single de kwart finale maar wist in de poule wedstrijden wel de regio kampioen van Centrum te verslaan. In de mix strandde Tommy in de 2e ronde. In het Heren dubbel ging alles goed en won hij de Finale.
Mara speelde in de U17 en  haalde in de single net niet de halve finale maar speelde wel een goede partij. In het Dames dubbel werd ze uitgeschakeld in de halve finale. In het GD haalde Mara de eerste plaats na winst in een spannende finale tegen een Duits koppel.
Demi speelde alleen de single onder 17 en haalde de finale waar in ze net verloor in de 3e set.
Youri speelde ook onder 17 en haalde de finale in de singel, maar verloor net in een spannende wedstrijd. In het Heren dubbel wist hij wel de eerste prijs te pakken.