BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Ambitieus Dunlop DKC wil oude tijden doen herleven

Regio Kampioenen

Aanstaande zaterdag 10 september begint Dunlop DKC aan een nieuw seizoen van de Eredivisie badminton met een Haagse derby tegen Drop Shot. De formatie van hoofdtrainer Dennis Lens is ambitieus; het wil gaan meedoen om de landstitel. Dankzij een perfecte mix van wereld- en nationale topspelers, aanstormende talenten en trouwe clubspelers hopen de Hagenaars een gooi te kunnen doen naar het tweede kampioenschap in de geschiedenis van de vereniging.

Afgelopen seizoen eindigde Dunlop DKC als vijfde in de eerste fase van de Eredivisie. In de kampioenspoule wist de landskampioen van 2015 geen vuist te maken. Ook daarin werd een vijfde plaats behaald. De technische leiding van de club ging aan de slag om een team te smeden dat weer hoge ogen kan gooien. En daarin is het geslaagd. Na enkele jaren elders te hebben gespeeld keerden Joran Kweekel en Alyssa Tirtosentono terug bij Dunlop DKC. Kweekel staat tweede op de nationale ranglijst herenenkel achter Mark Caljouw, de nummer 27 van de wereld en komend seizoen ook in Sporthal Hoge Veld te bewonderen. Kind van de club Tirtosentono is met name sterk in het vrouwendubbel, waarin ze de nummer drie van Nederland is.

Vijf spelers bleven Dunlop DKC trouw. Michiel Kruijt is inmiddels 36 jaar oud, maar nog altijd een topper getuige zijn achtste (enkelspel) en vijfde plek (dubbelspel) op de nationale ranglijst. Ook Gijs Duijs, de nummer tien van Nederland in het herendubbel, speelt komend seizoen in het blauw-wit van Dunlop DKC. Lens kan wederom een beroep doen op Manon Sibbald (nr. 5 vrouwenenkel), die vorig jaar haar eerste volledige seizoen in Haagse dienst kende en de nodige punten binnensloeg. Dat deed zij veelal met Marlies Baan. Zij maakt al sinds 2015 deel uit van de hoofdmacht van Dunlop DKC. Met haar vechtlust is Baan de afgelopen jaren een absolute meerwaarde gebleken voor de club. Het team wordt gecomplementeerd door Andy Buijk en Flora Wang. Laatstgenoemde is nog maar 15 jaar en kwam over van Roosterse BC. Wang is een groot talent. Zo nam ze deze zomer deel aan de Europese Jeugdspelen in Slowakije. Met Wang erbij kan Dunlop DKC een ijzersterk team op de been brengen.

Dunlop DKC begint met een uitwedstrijd tegen een andere Haagse club, Drop Shot dat vorig seizoen derde werd in de Eredivisie. Op zaterdag 10 september wordt de eerste shuttle om 18.00 uur geslagen in Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag.